Главная » Все новости

Льняні штори

23.09.2021 Прочитано 2066 раз(а)


Льняні штори відмінно підходять для драпірування - легко складаються і чудово тримають форму. Єдиний момент – для отримання всіх цих плюсів брати потрібно натуральний льон. Штучні лляні тканини потрібними властивостями не мають або мають не повною мірою.

Окремий випадок – лляна тканина з додаванням синтетики, наприклад, віскози. Розумне вкраплення "добавок" не применшує якостей самого льону, але додає плюсів. Та ж віскоза робить тканину менш мчить.
Що стосується забарвлень, то зі словом "льон" у багатьох людей є дві асоціації - вибілений і небілений. Кожен із цих варіантів цікавий і самодостатній, але фарбують лляні тканини практично у будь-які кольори. Інше питання, що це пастельні спокійні відтінки - світло-жовтий, темно-зелений, бежевий, сірий, приглушений синій.
На лляних шторах дуже ефектно виглядають набивні візерунки або малюнок кольором на пару тонів світлішими або темнішими від основного. На льняному тюлі широко використовується щільна вишивка у колір тла. Для кріплення лляних штор найвдалішими рішеннями є люверси та шторна стрічка. Декоративні елементи слід використовувати як мінімум. Довжину слід вибирати «від і до». Тобто штора має досягати якоїсь поверхні - підлоги чи підвіконня, але не повинна її торкатися. Інакше з'являться зайві складки та заломи.
Прати лляні штори, як ми вже зазначили – легко. Наприклад, пральна машинка чудово з цим завданням справляється. Вибирайте делікатний режим, режим ручного прання або прання вовни. Температуру бажано ставити не вище за 40 градусів. Віджимання краще не використовувати або ставити мінімальні оберти.Також льону протипоказані хлорсодержащие засоби.
З прасуванням доведеться похитрувати. Найпростіший варіант - випрану штору струсити, повісити на карниз, розправити і залишити так сохнути. Так штора сохне майже без складок. Не чекаючи повного висихання ледь вологу завісу зняти і пропрасувати добре прогрітою праскою.
Але з урахуванням не маркості льону всі ці процедури вам доведеться здійснювати всього пару разів на рік, а самі штори будуть тішити вас довгий час.

    Замовлення онлайн

    Якщо Вы не впевнені в виборі чи сумніваєтесь, то наші спеціалісти безкоштовно проконсультують Вас по будь яким питанням, з нашими пропозиціями


    (044) 355 70 91

    (096) 854 26 45 Вайбер

    (050) 713 64 93


    Адреса: Київ, Одеса, Дніпро вул.Д.Яворницького,52

    Робочі дні: Пн-Сб: 10:00-18:00
    Выхідні дні: Неділя

X
Шторные и гардинные ткани Украина.
X
Турецкие ткани для штор по интернет-цене.
/blog/lnyani-shtori