Главная » Все новости

Тенденції дизайну штор

10.01.2023 Прочитано 2057 раз(а)

В корені невірно думати, що модні тенденції зачіпають лише одяг та дизайн. Оформлення та декор приміщень також мають свою «спрямованість». Розглянемо основні.
Класичне рішення дизайну штор для вітальні передбачає поєднання традиційних щільних портьєрів та тюлю/вуалі. Таке рішення вважається універсальним для приміщень будь-якого стилю. Відмінності комплектів полягають у типах використаної тканини, кріпленнях (люверси, зав'язки, петлі, кулісках), а також способах декорування (підхвати, шнури, магніти).
Австрійський напрямок представляє фестонні штори зі складаннями та горизонтальними складками (буфами). У відкритому вигляді фіранки складаються в пишні волани, тому виглядають пишно та святково.
Французький напрямок складається з «австрійських» штор, доповнених традиційним ламбрекеном. Такий комплект представлений з двох вертикальних штор та повітряного об'ємного ламбрекену з буфів.
Романські штори складаються з єдиного полотна, яке драпірується по вершині за допомогою однієї стрічки. Таке рішення передбачає безліч варіацій драпірування: олівець, буфи, келихи, банти, метелики, віяло, банти та ін.
Перехрещені штори не розсуваються, тому заздалегідь потрібно подбати про те, щоб тканина, з якої вони виготовлені, пропускала достатньо світла. Бажано доповнити такий комплект прозорою вуаллю.
Італійські фіранки виглядають так, начебто зійшли з дитячого малюнка: це дві підхоплені бантиками, стрічками, шнурками, кільцями штори. Виконуються вони із м'яких матеріалів, які можна укласти складками.Римські штори аналогічні конструкції жалюзі-плісеї: на розсувній конструкції розміщуються полотна гладкої тканини. У закритому вигляді вони повністю приховують вікно, навіть якщо воно знаходиться у ніші, а у відкритому демонструють його наполовину.
Рулонні штори аналогічні римським, але вони не складаються в жалюзі, а намотуються на бобіну. Найефектніше вони виглядають на кухні, в кабінеті або в дитячій, а виготовляються зазвичай із щільних тканин, наприклад, гобелена або шенілла.

    Замовлення онлайн

    Якщо Вы не впевнені в виборі чи сумніваєтесь, то наші спеціалісти безкоштовно проконсультують Вас по будь яким питанням, з нашими пропозиціями


    (044) 355 70 91

    (096) 854 26 45 Вайбер

    (050) 713 64 93


    Адреса: Київ, Одеса, Дніпро вул.Д.Яворницького,52

    Робочі дні: Пн-Сб: 10:00-18:00
    Выхідні дні: Неділя

X
Шторные и гардинные ткани Украина.
X
Турецкие ткани для штор по интернет-цене.
/blog/tendentsii-dizajnu-shtor